Видове златни гривни за мъже

ipopov
0 0
Read Time:3 Minute, 34 Second

Има много видове златни гривни за мъже. Те включват гривни с връзки, тенис гривни, дакийски гривни и много други – в тази статия ще научите повече за тези типове.

Най-търсени мъжки златни гривни

Днес на пазара има разнообразие от златни гривни за мъже. Класическите синджирени гривни, ще добавят класически щрих към всяко облекло, а по-модерните дизайни незабавно ще придадат акцент на вашето облекло. Златните гривни са лесен и достъпен начин да добавите малко блясък към външния си вид. Много мъже също обичат да носят златни гривни като акцентиращ аксесоар.

Купуването на златни бижута, и като инвестиционно злато все повече набира популярност.

Преди да започнете да избирате златна гривна за вашия мъж, трябва да определите стила и вида, които той би харесал. Дизайнът трябва да съответства на вида дейности, в които той участва, и на неговия гардероб. Гривната може да има съответно и детайли, които биха представлявали интерес за него. Формата, текстурата, ширината и блясъкът на гривната ще направят огромна разлика в начина, в стила му.

Често харесван вид мъжка златна гривна е гривната със силиконова каишка. Тя е достатъчно тънка, за да изглежда ненатрапчиво, но в същото време достатъчно стилна, за да направи разлика във външния вид. Тази гривна има извита пластина, върху която можете да бъде гравирано име, мото или телефонен номер. Това златно бижу е изработено от 14k злато и издръжливо толкова колото би издържала силиконовата кашика. Хубавото тук е, че каишката може да бъде подменена сравнително лесно.

Тенис гривна

Тенис гривната е елегантно бижу, което може да бъде украсено с различни камъни.. Гривната за тенис обикновено включва диаманти, но може да съдържа и цветни камъни. През 70-те години на миналия век е изключително популярна и често се търси в бутиците за бижута. Гривната е проектирана от известния дизайнер на бижута Джордж Бедеуи.

Жълтото злато, използвано в тенис гривните, отдавна е символ на статус. Цветът улавя светлината и е най-доброто представяне на богатството. Диамантите в златна тенис гривна допълват символиката на богатство и власт. Този стил също се превърна в класически луксозен продукт и се предлага както в жълто злато, така и в платина, бяло и розово злато.

Този тип гривна е проектирана да бъде лесна за поставяне и сваляне. Нейната семпла система за захващане е още едно предимство при избора.

Златна гривна с конец

Златните гривни с конец са най-често изработени от 14-каратово злато и могат да се носят самостоятелно или с други гривни. Ако изберете да я комбинирате с друга гривна, препоръчваме да изберете такава с черен конец, за да се съчетава по-лесно с разнообразни други бижута. Златните гривни с конец са чудесен вариант за ежедневно носене, тъй като са изключително семпли, но също така, в зависимост от плетката, могат да бъдат и интересни.

Ако търсите семпла, но елегантна гривна, тогава това е правилният избор. Това бижу ще подобри визията на мъжа и ще допринесе за елегантния външен вид. В случай, че бъде комбинирана със специален за вас мотив, тази гривна може ще добави нотка романтика към визията на вашия мъж.

Твърди златни гривни

Твърди златни гривни са намерени и датирани още от тракийско време. Златната спираловидна дакийска гривна е древно съкровище от древното дакийско царство. Гривната е изработена от злато, което е добито от Карпатите, с добавка на сребро. Тя е много крехка, но се отличават с относително голямо тегло.

Съвременниците на дакийските златни гривни са така наречените твърди златни гривни. Характерно за тях е, че са монолитни като изработка и са силно отличаващ се артикул от външния вид на човек.

Най-често мъжкият вариант на твърдите златни гривни се съчетава с емблема, марка или гравирана златна плочка с име или послание.

Повече за дакийските гривни

Някои от най-старите златни гривни датират от трети и четвърти век пр. н. е. и се смята, че са принадлежали на тракийски владетели. Златните гривни са открити и се считат за безценни артефакти. Смятало се, че се използват в ритуали. Златните гривни могат да бъдат намерени в музеи в цяла Европа.

Златните гривни са създадени в Дакийското кралство през период, когато културата и цивилизацията на даките се разрастват и просперират. Тази епоха е известна още като „класическия“ дакийски период, по време на който регионът преживява големи трансформации на всяко ниво. През първи век пр. н. е. цар Буребиста обединява регионите на Дакия и Гети.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Как да разберем от какъв гардероб имаме нужда?

Пазарът предлага всевъзможни модели гардероби, от които трябва да изберем един единствен. Какъв да бъде той и как да се ориентираме в океана от предложения, в който предстои да се гмурнем? За да не губим излишно време, трябва да знаем какво точно търсим и с какви средства разполагаме. От онлайн […]