Как се почиства гранитогрес – съвети от Mr.Bricolage

Administrator
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Почистването на пода в банята или кухнята е от изключителна важност за добрата хигиена в съответното помещение. Това с пълна сила важи и когато подовата настилка е с гранитогрес от БРИКОЛАЖ. Сега ще разгледаме отделните видове и как се извършва почистването? Достъпни ли са цените в онлайн магазина на Mr.Bricolage?

Какви видове гранитогрес има

Подобен тип подова настилка се отличава с невероятната си здравина, плътност и дълготрайност. Плочките издържат на високи товари, на надрасквания, деформиране, счупване. В Mr.Bricolage се предлагат различни размери и оцветявания, устойчиви са на термично въздействие и намират приложение предимно във влажните помещения като кухнята и банята. Често се срещат дори на тераси и коридори. Самият материал навлезе в масова употреба преди около 15 години и бързо спечели симпатиите на хиляди и милиони домакинства по света.

Съгласно вида на своята повърхност, гранитогресът от Mr.Bricolage се дели на:

  • Матов – невероятно здрава и устойчива на замърсявания повърхност. Тя е по-малко хлъзгава и прикрива леките петна;
  • Гланцов – извършва се допълнителна абразивна обработка за максимална гладкост, но се отварят част от порите, което налага и финално покритие със специални смеси;
  • Сатенен – преди изпичането се обработва с минерални соли за допълнителен блясък;
  • Глазиран – има специален емайл, позволяващ имитацията на дървен материал, мрамор, керамика и т.н.

Гранитогресът от Mr.Bricolage може още да се различава и по своите размери, започващи от 15 см ширина и достигащи до 90 см дължина. Дебелината им също доста може да варира и това е една от основните разлики между подовото и стенното покритие. Това за под е по-дебело и съответно устойчиво на по-голям натиск и товар. Размерите могат да достигнат от 7 до 15 мм.

Начини на почистване

Според упоритостта на замърсяването и петната, съществуват два основни начина за почистване на гранитогреса от Mr.Bricolage. Първият е механичния и той включва употребата на различни остри и грапави предмети, като нож и шкурка. При прилагането на този метод обаче трябва да бъдете изключително внимателни и прецизни, защото има вероятност трайно и доста видимо да повредите покритието.

Химическото почистване е втория начин за справяне със замърсителите по гранитогреса от Mr.Bricolage и той включва следната технология: напоявате кърпа със специален почистващ препарат и я поставяте върху третираната зона да престои и след това избърсвате.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Защо хобитата са толкова важни за личностното развитие

Следващият път, когато усетите пренатоварване или прекомерна умора, се замислете какво би било онова действие, което да ви достави удоволствие и да ви помогне да разпуснете.
хоби