Как Apple Watch се превърна в успех

ipopov
0 0
Read Time:3 Minute, 38 Second
Как Apple Watch се превърна в успех

Успехът на Apple Watch в сектора на носимите устройства вече е факт, но знаете ли, че историята му е хаотична и завладяваща? Прочетете тази статия, за да научите повече за тази икона на измерването на времето.

През 2015 г. Apple Watch според мнозина беше провал. Дебатът продължи: луксозен ли е часовникът или е функционален? Продажбите не бяха стартирали, а швейцарската часовникарска индустрия му се подиграваше. Сега Apple Watch е най-продаваният смарт часовник в света с около 55% пазарен дял. През 2020 г. и началото на 2021 г. са продадени повече бройки от цялата швейцарска часовникарска индустрия. И така, какво означава това за бъдещето на часовниците?

Apple Watch и неговият хаотичен произход

Нуждаехме ли се от устройство, което да е вклинено между компютъра и смартфона? Не, но го искахме. Голяма част от тази култура идва от Стив Джобс и неговата визия, независимо от това какво мислят хората. От вкарването на хиляди песни в преносимо устройство до създаването на най-добрия смартфон – компанията беше в челните редици на технологиите. Но знаете ли, че Apple Watch има различна история?

От една страна, това беше първият нов продукт след кончината на Джобс. Докато iPhone, MacBook и iPod непрекъснато се подобряваха, Apple Watch беше нова идея. Идеята беше толкова скорошна, че служителите на Apple не бяха сигурни какво ще прави устройството. От Apple първо са решили да създадат Apple Watch, а след това са обсъждали какво трябва да прави, освен да показва времето.

Решението е устройството да замени непрестанното изваждане на телефона, за да проверите известията си или да видите колко е часът. Apple Watch можеше да замени това, като ви даде обобщена информация на китката ви.

Направете го работещ

Вземането на iPhone, смаляването му и премахването на ненужните части е толкова сложно, колкото звучи. Затова Apple се бори. Първите изпитания показаха бавно време за реакция. Например, известията отнемаха до 30 секунди. И като стана дума за това, как ще вибрира часовникът? Ако всички известия идваха през китката, по какво щеше да се различава едно обаждане от един туит?

След това се появи екранът. Традиционният шрифт на iPhone не се четеше добре, затова се наложи да го променят. Освен това той трябваше да реагира на плъзгания, дори и с големи пръсти. Apple трябваше да преодолее всички тези предизвикателства, защото едно беше ясно. Новият часовник не можеше да бъде iPhone с велкро каишка. Това не означава, че той няма да има същността на Apple. Но за да има финансов смисъл, Watch се отдалечи от традициите. Вместо това щеше да има повече възможности като различни размери, каишки и един абсурден ценови диапазон. Що се отнася до последното, по ирония на съдбата дизайнерът Алън Дай признава, че е получил идеята от швейцарската часовникарска индустрия. 

Apple Watch почти се провали

Както при повечето, ако не и при всички продукти на Apple, обявяването им беше съпроводено с много шум, но след пускането им на пазара, Apple Watch срещна голяма съпротива. Хората не го харесаха. Той не беше толкова лесен за използване, батерията не издържаше дълго, а известията понякога не се появяваха.

Apple улесни живота на хората, а това устройство не го направи. В резултат на това медиите го определиха като провал. И за момент изглеждаше, че са прави. По данни на трети страни след пускането му на пазара продажбите са намалели с 90%. От април 2015 г. до юли 2015 г. продажбите са се понижили от 35 000 на 5 000. Fitbit все още доминираше в продажбите, а шумотевицата затихваше. 

Apple отвръща на удара

И така, Apple Watch не успя да отговори на очакванията. За да реши този проблем, Apple приложи една значителна и проста промяна. Беше време да се откаже от етикета „лукс“. Така че, когато излезе Series 2, нямаше опция за 17 000 долара. Плюс това, той дойде с важни промени. На първо място, хората вече не се нуждаеха от iPhone, за да използват Apple Watch. 

След това в него бяха включени GPS, водоустойчивост и подобрени статистически данни и проследяване на здравословното състояние. Освен това се подобри животът на батерията, а по-бързият потребителски интерфейс направи Apple Watch достойно устройство. Apple не се забави с подобренията.

Това бяха неща, които обикновените хора искаха от компанията. За нула време тя се превръщаше в достоен конкурент. До 2017 г. тя оглави сектора на носимите устройства. Apple Watch беше най-популярният часовник в световен мащаб, изпреварвайки Rolex от всички марки по ирония на съдбата.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Как да изберем мото гуми: Най-важните критерии за избор

Изборът на мото гуми е ключов момент за всяко мотоциклетно приключение. Правилните гуми гарантират не само комфорт и удоволствие от карането, но и осигуряват безопасност на пътя. Когато сте на пазара за нови мото гуми, важно е да обмислите няколко основни фактора. Първоначалната стъпка в този процес е да разберете […]
Как да изберем мото гуми