5 предимства на инверторните климатици

ipopov
0 0
Read Time:3 Minute, 49 Second
5 предимства на инверторните климатици

Инверторни климатици

Инверторните климатици са отличен вариант за тези, които търсят по-тих начин за охлаждане на дома си. Те предлагат редица предимства, включително по-дълъг живот, по-ниска консумация на енергия и подобрен контрол на влажността. Тези модели са подходящи и за хора, които обичат да четат книги или имат нужда от спокоен сън.

По-дълъг живот

Инверторните климатици са по-енергийно ефективни от своите неинверторни аналози. Те могат да намалят месечната ви сметка за ток с цели 50%. Освен това издържат по-дълго от стандартен климатик. Всъщност един типичен инверторен модул ще издържи от осем до десет години, в зависимост от употребата.

Освен това инверторните климатици са по-тихи и по-ефективни от обикновените климатици. Инверторната технология позволява на тези климатици да започнат силно и постепенно да намалят мощността си с понижаване на стайната температура. Това води до по-бързо охлаждане. Нормалните климатици изключват компресора, когато се достигне желаната температура, но може да се наложи да рестартират компресора, ако температурата падне с няколко градуса. Инверторната технология непрекъснато настройва компресора, така че да поддържа желаната температура, независимо от околната среда.

Въпреки че инверторният климатик ще ви спести пари за електричество, той също може да удължи живота на устройството. Повечето от тези единици ще издържат най-малко петнадесет до двадесет години. Двойните инверторни климатици разполагат с два ротора, което ги прави по-ефективни и по-дълготрайни. Тези уреди също така достигат желаната температура по-бързо от обикновените климатици, което означава повече спестявания за вас.

По-тиха работа

Инверторната технология направи възможно контролирането на скоростта на компресора и поддържането на уреда да работи на ниска скорост, което води до по-тиха работа. Тази по-тиха работа също така означава, че е по-малко вероятно да произвежда шум в стаята. Това означава, че можете да спите удобно, докато климатикът поддържа постоянна температура в стаята ви.

Инверторните климатици са и по-енергийно ефективни и намаляват сметката за енергия. Те имат по-ниска консумация на енергия и по-малко поддръжка от конвенционалните климатици, които имат фиксирана скорост и отнемат повече време за охлаждане на помещението. Освен това тяхната тиха работа означава, че можете да спите, без да се притеснявате за шума, генериран от климатика.

Неинверторните климатици издават по-силен шум, защото имат чести цикли на включване и изключване, което кара компресора да работи на по-висока мощност и създава шум. От друга страна, инверторните климатици работят на по-ниска скорост и имат по-малко цикли на включване и изключване. Тези функции ги правят по-тихи и не пречат на съня ви.

По-ниска консумация на енергия

По-ниската консумация на енергия е едно от предимствата на инверторните климатици. Въпреки че тези охладителни системи са по-скъпи за покупка, те ви помагат да спестите много пари от месечните си сметки за електричество. Всъщност инверторните климатици могат да спестят до 60% електроенергия през горещите летни месеци.

По-ниската консумация на енергия на инверторните климатици може да бъде особено полезна за хората, които са загрижени за околната среда. Те ще спестят енергия и пари, дори когато тичат по няколко часа всеки ден. Те също така издържат по-дълго и могат да работят много по-дълго време от традиционните климатици. В сравнение с традиционните климатици, инверторните климатици издават много малко шум, така че можете да спите удобно, докато работят.

Въпреки че инверторните климатици може да изглеждат като добра инвестиция, има някои недостатъци, които трябва да имате предвид, преди да направите покупка. Тези климатици изискват много повече поддръжка и могат да бъдат скъпи за покупка. Недостатъкът е допълнителните разходи за поддръжка, но тези предимства надвишават всички допълнителни разходи.

Подобрен контрол на влажността

Инверторните климатици предлагат подобрен контрол на влажността чрез регулиране на скоростта на двигателя на компресора. Това позволява на въздуха да преминава през намотката на изпарителя по-бавно, което води до по-добро обезвлажняване. Тази технология също така намалява консумацията на енергия с цели 40% годишно. Инверторната технология също намалява износването на компресора.

Подобреният контрол на влажността с инверторен климатик е голяма полза за хората, живеещи във влажен климат. Високата влажност може да направи студеното и горещо време непоносимо. Съвременните технологии вече правят възможно лесно и удобно контролиране на влажността във вашия дом. Инсталирането на климатик, който предлага няколко скорости, не само ще подобри контрола на влажността, но и ще намали сметките за електроенергия.

Изследователите са изследвали различни модели инверторни климатици за подобрен контрол на влажността. Режимът с променлива скорост беше по-ефективен от другите два режима. Този режим поддържа относителната влажност на закрито между петдесет и шестдесет процента. Режимът на нормално охлаждане поддържаше влажност между 55 и 60%, а режимът на подобрено изсушаване поддържаше влажност между 53% и 56%.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Какво прави брокерът?

Преди да се обърнем към агенция за недвижими имоти, трябва да знаем с какви привилегии се ползват услугите, които предлага тя. Подобна институция би ни била от полза при продажба или наем на апартамент, преди и по време на сключване на сделката. Брокерите, които работят в подобни фирми, имат задачата […]
Какво прави брокерът?