Как да запазите добрия вид на кухненската мивка?

Administrator
0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second
Как да запазите добрия вид на кухненската мивка?

Често приемаме кухненската мивка за даденост, но истината е, че тя е едно от най-функционалните и най-използвани кътчета във всеки дом. Тази редовна експлоатация в дългосрочен води до захабяване и загуба на нейния естетически вид, особено ако не полагате нужните усилия за поддръжката ѝ.

Кухненската мивка не е сред нещата в дома, които често сменяте. Затова си струва да обърнете повече внимание на нейната поддръжка. В следващите редове ще Ви дадем няколко лесни и много практични съвета как да запазите добрия вид на Вашата кухненска мивка за по-дълго.

Запознайте се с инструкциите на производителя

Когато купувате мивка, едно от важните неща е предварително да се запознаете с инструкциите за поддръжка от производителя. Обикновено те пристигат заедно с мивката или може да са описани в гаранционната карта. Ако не получите такива, може да потърсите допълнителна информация на сайта на производителя или да се свържете с него, за да получите насоки. Никой не е по-запознат със спецификите на материала, както и на конкретната мивка, от компанията, която я произвежда, затова Ви съветваме да се придържате стриктно към тях, ако искате да запазите добрия вид на Вашата мивка.

Горещите съдове нямат място в мивката

Вероятно и на Вас Ви се е случвало да приготвяте вкусно ястие и точно когато сте свалили горещата тенджера от котлона, да я сложите в мивката. Това обаче не е никак добра тактика, тъй като рискувате да я увредите сериозно. Появата на напуквания или петна по повърхността не само не изглежда добре, но и може да създаде впоследствие проблеми със задържане на замърсявания и развитието на микроби в засегнатите участъци.

Добрата новина е, че никак не е трудно да откриете решение на проблема. Използвайте подходяща силиконова подложка и оставяйте съдовете да се охладят добре, преди да ги поставите в мивката.

Почиствайте мивката редовно

За да се радвате на добрия вид на Вашата мивка за по-дълго, едно от важните неща е редовното почистване. Старайте се да не давате шанс на петната да се появят. Колкото повече отлагате почистването, толкова по-трудно ще бъде в последствие да се справите със замърсяванията. Бъдете внимателни с храни и напитки, които могат да оцветят мивката, особено ако тя е в светъл цвят. Редовното почистване може да звучи като екстра задължение, но определено усилията, които полагате, ще Ви се отплатят в дългосрочен план.

Бъдете внимателни при избора на почистващи средства

 Още нещо много важно, което пряко касае как ще изглежда Вашата мивка, е изборът на подходящи препарати и методи за почистване. Абразивните или прекалено агресивните препарати могат да увредят покритието на мивката, да спомогнат за образуването на пукнатини и петна. Със сигурност не бихте искали да създадете допълнителни щети върху мивката, в опит да я почистите.

Затова тук основното правило е да се съобразите с инструкциите на производителя, за които вече ви споменахме. В тях ще получите насоки какви почистващи средства да използвате и кои да избягвате. Не подценявайте тези съвети за грижа, тъй като това може да съкрати живота на Вашата мивка.

Ако тези съвети Ви намират твърде късно и състоянието на Вашата мивка е сериозно влошено, за съжаление има само един вариант – покупката на нова. Това е инвестиция, която Ви дава възможност  да започнете на чисто и да се радвате на красива кухня. Ако сте в търсене на нова мивка за Вашата кухня, препоръчваме Ви да разгледате чудесни предложения от FAT: https://www.fat-bg.com.

Насладете се на голямо разнообразие от композитни мивки за стилната визия на вашата кухня. За повече информация и инструкции за поддръжка, разгледайте и техните брошури.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Подаръците, които тя ще помни винаги!

Не е задължително да има повод, за да направите любимата дама щастлива, но все пак имайте предвид, че скоро идва най-женският празник. Нашите идеи могат да ви бъдат от полза, ако искате да направите деня на вашата любима, колежка или приятелка незабравим. Опознайте добре любимата дама Понякога не чуваме и […]
Подаръците, които тя ще помни винаги!