Предимства и недостатъци при методите за разрушаване на сгради

denitsa

При метода на имплозията взривни вещества се разполагат в основата или в средата на сградата. Чрез контролиран взрив се разрушават опорните носещи колони и сградата се срутва върху самата себе си чрез собствената си тежест.

1 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Ако някога ви се е налагало да разрушавате сграда, то тогава със сигурност сте се сблъсквали с множеството трудности и перипетии, които изникват в процеса. Мерките за безопасност в такива случаи са от изключително важно значение, както и детайлното проектиране на всички стъпки, изпълнението на които ще ви отведе до заветната цел.

И макар и на първо четене процесът по разрушаване на сгради да звучи като непосилна задача, всъщност работата с професионалисти и архитекти прави невъзможното възможно. Доверявайки се на хора с опит в областта вие си осигурявате качествено извършване на услугата, както и безопасност и свеждане на рисковете до минимум. 

Фирмите, занимаващи се с разрушаване на сгради, обикновено имплементират в работата си основно три различни метода, чрез които да разрушат дадена постройка. Всеки от тях, разбира се, има своите както предимства, така и недостатъци.

При метода на имплозията взривни вещества се разполагат в основата или в средата на сградата. Чрез контролиран взрив се разрушават опорните носещи колони и сградата се срутва върху самата себе си чрез собствената си тежест. Този метод често се използва в населени места, където локацията на сградата позволява подобен вид бутане. Предимствата на този метод са в бързото извършване на процедурата. Като недостатък бихме могли да определим шума и отделената прах във въздуха след срутването. 

Разрушаващата топка е друг често срещан метод, макар и все повече да отстъпва пред имплозията. Голяма бетонна топка, прикачена към кран или друг подобен тип техника, се насочва и удря сградата на ключови места. Определен недостатък на този метод е фактът, че траекторията на топката след удара е невъзможно да бъде предвидена или насочена. Методът рядко се използва в населени места на локации, включващи в себе си други сгради в близост.

Селективното разрушаване добива все по-голяма популярност. Неговата основна цел е демонтирането на материали, които биха могли да бъдат използвани повторно или рециклирани. Това е и основното предимство на този метод – запазването на ценни суровини като дърво, метал, камък. Основен недостатък е бавното финализиране на задачата по този начин – селектирането на материалите, които трябва да бъдат запазени, и демонтажът им от цялостната конструкция отнемат време – този метод на разрушаване на сгради не се препоръчва, ако гоните кратки срокове. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кампания, насочена към защитата от COVID-19, с дарителска инициатива

Защита от COVID-19: в името на живота, в името на човека Във време, изискващо обединени усилия и мисъл за всеобщото здраве и сигурност, Predpazi.com поема инициативата за осигуряване на защитни продукти от първа необходимост Predpazi.com office@predpazi.com Когато човешките живот и здраве са изложени на риск, няма нещо друго, което да […]