Малки кухни? Ето как да извлечете максимума!

denitsa

Малкото пространство, определено за кухня, не би трябвало да ви обезкуражава – именно когато човек се чувства ограничен, тогава е способен да достига до най-разнообразни решения.

1 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Твърде много хора се разочароват, когато открият, че новият им апартамент е снабден с твърде малко място за разположение на кухнята. Ние сме на мнение, обаче, че това далеч не бива да ни притеснява.


Днес сме подготвили за вас някои съвети и насоки, ако попадате сред групата от хора с малки кухни. Съществуват безброй начини, чрез които да оползотворите максимално пространството, с което разполагате, и да притежавате оборудвана и изключително добре изглеждаща кухня.

След като вече сте преценили предоставеното място и имате обща идея за това какво да представлява кухнята ви, следва да съумеете да поберете всичко, което би ви било необходимо. За целта интериорните дизайнери са стигнали до редица решения както от стилово, така и от функционално естество. Подготвихме за вас няколко трика, които доказано ще ви помогнат да вместите кухнята си в малкото пространство, отредено за това.

Уместно решение би било да оползотворите мястото по стените си. Ако имате ограничен брой шкафове, които ще ви трябват за прибиране на посуда и съдове, то бихте могли да заложите на куки по стените. По тях може да закачате всевъзможни предмети – от готварски прибори до малки саксии с цветя. По този начин оставяте място в шкафовете си за по-големи предмети и, същевременно, избягвате в кухнята ви да цари хаос, тъй като всяко нещо ще е на мястото си.

Не се страхувайте да проектирате на височина. Далеч не всичко трябва да бъде разположено на пода и по стените – бихте могли да си направите страхотна таванна етажерка, която да ви служи като допълнителна лавица за подредба на кухненския ви асортимент. По нея също бихте могли да поставяте саксии с цветя, бурканчета с подправки, буркани със сурова паста или пък такива със зърна кафе, за да подчертаете темперамента на вашата кухня.

Двулицевите острови са друго интериорно решение за малки кухни, което би ви свършило чудесна работа. Инсталирайте остров в кухнята си и го оборудвайте със шкафове или лавици и от двете страни, за да спечелите допълнително място. От гледна точка пък на уредите, заложете на вградените такива – ще спестите доста пространство, а и кухнята ви ще изглежда по-стилна и поддържана, тъй като последните тенденции в интериора определено приветстват вградените кухненски уреди.

Малкото пространство, определено за кухня, не би трябвало да ви обезкуражава – именно когато човек се чувства ограничен, тогава е способен да достига до най-разнообразни решения. Сигурни сме, че ще намерите съветите ни за полезни и няма да имате търпение да се захванете с проектирането на вашите малки кухни.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Храните, които да добавим в месечното си меню

Ако все още не сте опитвали от японската традиционна храна, то определено трябва да пробвате. Особено ще се хареса, разбира се, на любителите на риба.
храни