Приложения на оградните мрежи

Administrator
0 0
Read Time:3 Minute, 22 Second

Защитата и търсенето на сигурност е нещо като инстинкт в човека. Грижата за здравето, живота,  дома, за собствеността, за семейството или обществото е вкоренена в същността на човешкото съществувание от древни времена. Неслучайно през хилядолетната история на човечеството са се строели стени, крепости, копаели са се окопи, създавани са какви ли не съоръжения с една цел – защита и сигурност на средата на живот.

От перспективата на времето днес някои от тези съоръжения могат да изглеждат смешни и налудничави, но именно те са поставили основите на съвременните решения. Едно от най- популярните такива е оградната мрежа. Тя намира десетки приложения в дома, градината, на логистични и индустриални имоти, на строителни площадки, в земеделието….Оградните мрежи са модерни, леки, лесни за закрепяне, устойчиви на времето и на климатичните условия, а според предназначението си могат да бъдат ценен помощник в живота на хората.

Сред най-качествените и разнообразни продукти, които могат да бъдат намерени на пазара са оградни мрежи от Skyprotect.bg.

Може би най-логичното приложение на оградната мрежа за много хора е за защита на собствеността. Този тип мрежи се използват не само за ограждане на дома, замествайки традиционния дувар, но и за маркиране на граници между съседи, за защита от нежелани посетители. Благодарение на разнообразието на цветове, екранизиращ ефект и различни цветове, тя може да се прикрепи към метална ограда или да се използва самостоятелно. Освен това тя е лесна за закачане и за това не се изискват особени умения. На https://skyprotect.bg/kak-se-postavq-ogradna-mreja/ може да намерите ценна информация за инсталирането й.

Често дворът не е само място за почивка и цветна градина, но и площ, която се използва за отглеждане на плодове и зеленчуци, с овощна градина. И тук оградната мрежа е задължителен елемент към нея. Те намират приложение за оранжерии, разсадници, цветарници. С тях например може да се намали разпространението на плевелите, а по този начин да се намали и използването на препарати на химична основа. Покривалата намират приложение и за намаляване на изпарението от почвата, поддържайки я влажна. Така те подпомагат и напояването.

Всички знаем, че без слънчева светлина няма живот. Но слънцето може да бъде както приятел, така и враг на посевите. Затова на помощ тук идват мрежите за сянка. Те са изработени от полиетилен с висока плътност (HDPE), за да се гарантира по-голяма устойчивост на различни атмосферни влияния. Така мрежите за сянка са препоръчителни за всяка градина, като плътността й трябва да се определи според спецификите на терена, слънцегреене, климатични особености. От skyprotect например предлагат модели със степени на засенчване от 7% до 95% в различни цветове, а всички мрежи са UV-стабилизирани.

Един от най-големите неприятели на агрокултури, но за който често забравяме, е вятърът. Той може да причини сериозни вреди и дори да унищожи насаждения. Затова на места, които са изложение на чести течения или в по – ветровита зона, е желателно да се използват мрежи против вятър. Този тип мрежи обикновено са произведени от пластмасови нишки, като тези плетени ветрозащитни ленти са изключително здрави и са проектирани да намалят скоростта на вятъра, осигуряват защита на растенията, културите и градините от вятър, дъжд и сняг.

Мрежата може лесно да бъде временна или постоянна и да се фиксира към стълбове, за да се получи много силна и ефективна ветрозащита.

Насекоми, птици и дребни вредители са още една от заплахите, с които стопаните трябва да се справят в ежедневието си. И тук на помощ идват мрежите. Създаването на физическа бариера за тях означава да се намали нуждата от използване на градински химикали.

Мрежата прилича малко на мрежести завеси, но е направена от прозрачен полиетилен. Използвани като физическа бариера, защитените от насекоми мрежи осигуряват защита срещу насекоми често без да повишава на температурата, но същевременно дава добра защита срещу вятър и градушка.

Когато се избира плътността  на мрежата, е добре да се съобрази за какви вредители ще трябва да работи – насекоми, птици, бозайници…Когато мрежите се изграждат за защита от птици например, е важно да се помисли за безопасността на животните и да се конструират така, че да не доведе до заплитане.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Подходящо ли е ловното облекло за риболов

Много мъже се занимават с лов и риболов. Този вид активности им носят усещане за наслада и удовлетворение, а релаксацията през свободното време е пълноценна и презареждаща. За да бъде преживяването приятно и резултатно, е необходимо специално зимно и лятно ловно облекло, което да осигурява комфорт и удобства по време […]
Подходящо ли е ловното облекло за риболов