Някои заблуди, в които е възможно да вярвате

denitsa

Днес събрахме за вас няколко идеи, които са се прокрадвали из ума на почти всекиго. Зад тях, обаче, стоят съвсем различни от очевидните причини. Ето кои са те.

0 1
Read Time:2 Minute, 7 Second
заблуди вярване

Човешкото съзнание е сложна съвкупност от идеи, нагласи, мисли и убедености, които ни правят онова, което сме. Често обаче мозъкът ни е в състояние толкова твърдо да вярва в нещо и да се самоубеди, че е истина, дори когато такава възможност не съществува в реалността.


Вероятно се е случвало на всеки – една дребна мисъл в главата ви се появява и, без да се усетите, ако не й обърнете достатъчно внимание, да я приемете или отхвърлите, тя започва бавно и сигурно да „гнезди“ в главата ви. И така, неусетно, от дребна и незначителна, се превръща в проблем, който не спира да ви гложди и да ви държи будни нощем.

Днес събрахме за вас няколко идеи, които са се прокрадвали из ума на почти всекиго. Зад тях, обаче, стоят съвсем различни от очевидните причини. Ето кои са те.

Отдавате прекалено фокусиране върху личностното израстване

Неминуемо личностното израстване е от изключително значение, ако искате да се превърнете в емоционално и психически здрав индивид. Важно е да обръщате внимание на случващото ви се, за да извличате необходимите уроци и поуки. Кога, обаче, се минава тънката граница между здравословното подобряване и маниакалността? Ако единственото, за което мислите, е това как да станете по-добри и да се давите в информационни канали и книги за постигане на някакви перфекционизъм и съвършенство, то вероятно истината е, че не се чувствате добре с онова, което сте в действителност. Ключът към щастието е да се приемете такива, каквито сте.

Смятате, че правите достатъчно, за да разширите социалния си кръг

Замислете се – колко пъти сте отказвали покани от колеги да „пиете по едно“ след работа? Успокоявате се, че ще отидете следващия път и с това убеждавате съзнанието си, че сте достатъчно контактни. Когато дълго време сте изпитвали самота, вие свиквате с нея, колкото е абнормално да звучи. Достигнете ли такова положение, на вас ще ви става все по-трудно да излизате от черупката си и тенденциозно да разширявате социалния си кръг. Затова, следващият път, когато пожелаете да откажете на приятели да излезете, се запитайте дали наистина причината ви е основателна. Ако не е, просто излезте и се насладете на времето си.

Мислите, че приемате достатъчно нови предизвикателства

Човешката природа е такава, че постоянно да има нужда от някакво развитие и цел, която да гони. Страхът от непознатото, обаче, също е много силен стимул. Често този стимул се изразява в това подсъзнателно да се спирате пред новите предизвикателства, опасявайки се от евентуален провал. Вместо това се отпуснете и дайте шанс на потенциала си. Не забравяйте, че няма провали, а уроци. Има също и пропуснати възможности.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Отбелязваме 147 години от гибелта на Васил Левски

На 18/19 февруари България отбелязва 147 г. от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Дяконът, Игнатий, Джингиби, Апостолът на свободата или просто Левски – това са имената, с които е известен Васил Иванов Кунчев. Левски е основна фигура в българското освободително движение. Организира Вътрешната революционна организация (ВРО) и Българския революционен централен […]