Книгите, които си заслужава да прочетете

denitsa

Макар и привидно да звучи като любовна история, романът е също брилянтен психологически анализ на онова, което се случва в главата на двамата герои, и как то ги довежда до патовата ситуация на врагове под един покрив.

1 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

За любителите на книгите времето никога не стига, за да успеят да прочетат всички произведения, които са включили в списъка си.


Ако и вие сте от тях, то ви е познато чувството – току сте дочели някое произведение и се втурвате да търсите кое ще е следващото, което така ще грабне вниманието ви, че ще ви накара да го прочетете на един дъх. Книжните любители сякаш колекционират не книги, а истории и преживявания – всеки прочетен роман е съпреживян и оставя траен отпечатък в съзнанието.

В днешната статия решихме да ви представим три книги, които биха представлявали интерес за онези от вас, които обичат литературата и се наслаждават от това да прекарат един цял почивен ден, заровени в страниците на някое хубаво четиво.

„Краткият чуден живот на Оскар Уао“ от Джуно Диаз

Историята проследява животът на Оскар Уао – тийнейджър в Доминиканската република, недодялан, антисоциален, потопен в свят от комикси и фентъзи. Написана брилянтно, тази семейна сага се връща назад във времето, за да проследи семейната история на Оскар. Авторът прокарва идеята, че зад несполучията на Оскар стои семейна и родова карма, чийто следи той търси назад в поколенията. Романът блести с наистина впечатляващ стил на написване, както и с категоричното умение да пробуди емпатията на читателя по отношение на героите.

„Не казвай сбогом“ на Джилиан Флин

Ако си падате по трилърите, то това определено е романът, който ще удовлетвори всичките ви литературни желания като, същевременно, ще ви държи на ръба на стола през цялото време. Разказана от гледната точка на двамата съпрузи Ник и Ейми Дън, книгата проследява историята на зараждането на тяхната любов и последвалия разпад на семейната им идилия. Макар и привидно да звучи като любовна история, романът е също брилянтен психологически анализ на онова, което се случва в главата на двамата герои, и как то ги довежда до патовата ситуация на врагове под един покрив. И не само.

„Любов“ на Елиф Шафак

Изтънченият разказ на турската авторка впечатлява с лекотата на повествованието си, преплитайки паралелно две сюжетни линии, имащи общи корен и тематика. Романът постоянно прехвърля читателя между миналото и бъдещето – историята на поета Руми драматично се прекъсва от съвременността и ежедневието на героинята Ела и обратно. Това е книга, по своему философска, която кара човек да се замисли и остава у него дълго след прочитане.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Рецепти с куркума, които ще понижат възпалителните процеси в тялото ви

Не се страхувайте да експериментирате - именно така ще успеете да откриете новите си любими рецепти.
куркума