Предимствата на спортните филтри

Administrator
0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second
Предимствата на спортните филтри

Работата на горивната система е много важно да бъде добре проследявана, за да се премахнат навреме установените технически неизправности. Част нея са важни компоненти като стандартните и спортни филтри. Именно последните ще са акцентът на тази статия, защото ще разгледаме по-подробно какво представляват те и какви са техните предимства пред стандартните.

За да работи двигателят добре, е нужно да се прави качествено обслужване, което е от значение за неговата производителност. Нужно е да се поддържа добра филтрация на въздуха и да се следи за неизправности, които да се отстранят. 

Какво представляват спортните филтри?

Те са разновидност на обикновените, но с много повече предимства. Ако предназначението на стандартните е да ограничи навлизането на мръсотия, прахови частици и насекоми в автомобилния мотор, то при спортните е налице и повишаване на работоспособността на двигателя, или с други думи – на мощността. Към тази “екстра” можем да добавим и специфичния звук, който се отделя при достигането на високи обороти. Този турбо ефект придава модерно звучене на колата, което е и сред водещите причини шофьорите да предпочитат точно този вид въздушен филтър. 

Предимства

Спортните филтри имат доста предимства. Добре е да се запознаем с тях, преди да извършим смяна на стария компонент и да се погрижим за забележителното присъствие на своя автомобил. Ето които са ТОП ползите от това да заложим на точно този вид филтриращ елемент: 

  • От финансова гледна точка е икономически изгоден – не се изисква честата му смяна, което е сред водещите му ползи. За да се удължи животът му, може да се използват почистващи препарати;
  • Отдаването на въздух е по-ефективно, т.е. намалява се неговата рестрикция – това ще допринесе за добрата филтрацията и за намаляване на температурата на горивно-въздушната смес;
  • Възможно е многократно почистване (дори и пране), което е равносилно на трайност и на по-дълъг експлоатационен срок – съществено предимство, което трябва да се вземе под внимание. Премахването на замърсяванията и отлаганията се прави, когато се достигнат 80 000 км; 
  • Оптимизира работата на всмукателната система, осигурявайки приток на студен въздух, който е богат на кислород и повишава производителността на мотора. Друга особеност на спортния филтър е, че може да се използва и за бензинови, и за дизелови двигатели.

Съветът на автомобилните специалисти към всички шофьори е да обмислят добре покупката на подобен компонент, да преценят неговите реални ползи и да се отнесат точно толкова отговорно, както подхождат при избора на качествено моторно масло. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Актуални тенденции при носенето на шапки за сезон есен/зима '21-'22

Дизайнерите казаха тежката си дума, представяйки поредните си модни хрумвания. Този път вниманието ни е насочено към дефилирането с аксесоари и, по-специално, към носенето на шапки. Шапките винаги ще бъдат неизменна част от модерната визия – ако има нещо, което търпи изменение, е не дали е актуално да носим шапки, […]
шапки