Регистрация на фирма – началото на доходоносния бизнес

Administrator
1 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Последните години повече от всякога доказаха, че времето е изключително меродавно за създаването на бизнеси. Предприемачи от всякакви възрасти устремено се впускат в подобно смело начинание – когато съзнанието им е изпълнено с идеи, те, съвсем естествено, търсят множество начини за тяхното реализиране.

Ако до преди години ни се е струвало сложно и трудоемко стартирането на процес по регистрация на фирма, то, в днешно време, разполагаме с цялата информация, която би ни била необходима. Често тя е само на един клик разстояние.

В днешната статия се спираме по-подробно на принципа на регистрация на фирма. Говорим си за това защо е важно да се предприеме такава стъпка, както и за основните положения, които всеки бъдещ предприемач следва да има предвид. Използвайте предоставената от нас информация за отправна точка, която да ви ориентира в обстановката. За по-нататъшното реализиране на регистрация на фирма, ви съветваме да се допитате до адвокат, който да се погрижи за множеството тънкости и особености. Така ще бъдете уверени, че вашата регистрация на фирма ще протече напълно гладко и без особени сътресения.

Сам ли ще бъдете собственик, или ще разчитате на съдружник? Това е отправната точка при стартирането на регистрация на фирма

Вероятно стотици пъти сте срещали съкращенията ЕООД и ООД – предполагаме, че са предизвиквали объркване в съзнанието ви и сте се чудили не веднъж каква е разликата между тях. Може би това е и първото, което следва да разясним, говорейки за регистрация на фирма.

Говорейки за ЕООД, визираме случаите, в които дадена фирма ще бъде представлявана еднолично само от един собственик. Разбира се, това никак не означава, че същата не може да ползва услугите на един или повече управители – вътрешното структуриране на ръководните позиции не касае начина, по който бизнесът ще бъде вписан в Търговския регистър. Наличието на повече от един собственик пък налага съответната регистрация на фирма да бъде направена под формата на ООД. Това е и основната разлика между двете абревиатури, която следва да имате предвид.

От гледна точка на документацията, такава определено не липсва при регистрация на фирма. Важно е да подсигурите изрядността на всички документи, които ще се изисква да предоставите при стартирането на процедурата. Ако предпочитате да сте спокойни и уверени в акуратността на всички документи, то добро решение е да се обърнете към услугите на адвокат, който да прегледа книжата за вас и да ви осигури безпроблемно и бързо регистриране на бизнеса ви.

Отделете време и средства по ваше предпочитание за откриване на банкова сметка, която ще обслужва вашия бъдещ бизнес. Това, само по себе си, е също част от задължителните етапи, през които преминава една регистрация на фирма. Не се тревожете – в никакъв случай не е задължително да разполагате с голям капитал, за да стартирате. Важното е да откриете банкова сметка в удобна за вас банка.

Това са най-основните положения, които следва да имате предвид, когато прибягвате до регистрация на фирма. Надяваме се да сме хвърлили малко яснота по този така важен въпрос.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Как да преминем плавно и със стил от летен към есенен аутфит

Не бързайте да изпращате топлите дни, просто трансформирайте визията си, така че да ви осигурява комфорт и защита от хладните вечери Есента вече е близо, независимо колко и дали сме успели да се насладим достатъчно на летния сезон. Месеците се изнизват несуетно от календара, но има нещо, което не се […]