Германска банка стартира отдел за цифрови активи за предлагане на продукти за попечителство

Administrator
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Немската банка solarisBank скача в крипто пространството за попечителство.

Чрез дъщерно дружество, наречено Solaris Digital Assets, базираната в Берлин банка ще предложи продукт за пазене с бели етикети, съобщи компанията наскоро. Стартъпът за финансови технологии получи германски банков лиценз през 2016 г. и оттогава предлага на банките без банкови услуги предлагане на финансови продукти.

solarisBank ще кандидатства за лиценз за задържане на криптовалута през 2020 г., но някои от нейните партньори вече тестват продукта за задържане, който може да бъде комбиниран с банкова идентификация и продукти за сметки, според компанията.

„Вярваме, че всички търгуеми активи ще бъдат активирани в бъдеще“, заяви Алексис Хамел, управляващ директор на Solaris Digital Assets. „SolarisBank доказа, че моделът„ Банкиране като услуга “работи и с пълен немски банков лиценз solarisBank е в идеална позиция да използва същия модел за solaris Digital Assets, за да осигури услугата за попечителство.“

През 2018 г. банката стартира SolarisBank Blockchain Factory – инициатива, насочена към блокчейн и крипто компании, която включва услуги като специализирана банкова сметка, която блокчейн компаниите могат да предлагат на клиентите и автоматизирана ескроу сметка за пазарите на криптовалути. През октомври същата година, блокчейн компанията Bitwala си партнира със solarisBank и стана първата компания, предлагаща банкова сметка на blockchain.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Британският кралски протокол и причудливи клаузи в него

Вижте някои от най-причудливите клаузи в протокола на кралското семейство.
crown