Храните, които да добавим в месечното си меню

denitsa

Ако все още не сте опитвали от японската традиционна храна, то определено трябва да пробвате. Особено ще се хареса, разбира се, на любителите на риба.

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Храненето от много време насам вече не е само акт на оцеляване и задоволяване на базисни физически нужди. Сякаш завесата към кухнята се открехна и голям брой хора започнаха да гледат на готвенето като на вид изкуство – създаването на вкусни и красиви ястия никога досега не е привличало толкова голям обществен интерес.


За това определено спомогнаха риалити форматите – кулинарните предавания стават все по-популярни сред зрителите, издигайки храната и готвенето до неподозирани досега висоти. Мнозина преоткриват интереса си към кулинарията ежедневно и се впускат все по-често в приключения в кухнята. В днешната статия решихме да ви подсетим за някои по-нестандартни храни, които, макар и да не присъстват в ежедневието ни твърде често, са достатъчно засужаващи си, за да бъдат пробвани. Да ви е сладко!

Песто

Италианският популярен сос се приготвя от босилек, зехтин, чесън и кедрови ядки в оригиналния си вариант. Изключително известен в Ботуша, тази добавка се превръща в любима храна в редица страни по света. Най-често бива използвана в комбинация с паста – съчетанието между двете е неописуемо сполучливо. Ако обичате силните и наситени вкусове, то тогава бихте могли да използвате пестото директно; ако пък вкусът ви идва твърде остър, предварително разредете малко количество с вода.

Скариди

Въпреки че в последно време се консумират все по-често, на скаридите все още се гледа като на екзотична храна. Бихте могли да избирате между дребни и далеч по-големи. Получават се изключително вкусно, приготвени на тиган с масло, чесън и лимон.

Суши

Ако все още не сте опитвали от японската традиционна храна, то определено трябва да пробвате. Особено ще се хареса, разбира се, на любителите на риба. В същината си сушито представлява риба в комбинация с ориз и водорасли. В различните видове присъстват често съставки като сурими, авокадо, краставици, сирена, хайвер, както и различни сосове. Най-често използваните риби са сьомга, тон и лаврак. Скаридите също присъстват често в различните комбинации от хапки. Сушито се консумира със соев сос, към който се добавя уасаби – люто-горчива японска подправка, съставена от хрян. Ще забележите също, че сушито се сервира с джинджифил – неговата роля е да неутрализира вкуса в устата ви, за да можете да оцените обективно вкусовите качества на следващия вид суши, който ще пробвате.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Българи прекосяват с лодка и кауза 7470 км през Атлантика

Разстоянието по права линия между Португалия и Бразилия е 7470 км или 4642 мили, а полетът между двете страни отнема около 8 часа и половина.
лодка кауза