4 предмета от близкото минало, които вече не се използват

denitsa
0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Едва до преди няколко години светът изглеждаше различно. Темповете на развитие с навлизането на дигиталната ера са толкова бързи, че често модите и тенденциите се сменят така, че, докато се ориентираме, вече търпят промяна.


Спомняте ли си за времето преди бума на технологиите и интернета? Тогава, когато информацията не беше на един клик разстояние, ежедневието на хората изглеждаше съвършено различно. Вижте някои от широкоизползваните в миналото предмети, които вече не намират приложение в дейностите и домовете на хората.

Домашният телефон

telephone

Спомняте ли си, че домът на всекиго разполагаше с домашен телефон? Епохалните апарати с шайба бяха неизменна част от общуването между хората.

Във времената без смартфони единственият начин да се свържеш с някого дистанционно, беше именно домашния телефон. Знаехме наизуст номерата на близките и приятелите си и прекарвахме часове до телефона. Сега тези апарати не се срещат почти у ничий дом. Всеки човек разполага със собствен смартфон, който изпълнява далеч повече функции от това да държиш връзка с някого.

Уокменът

Времето на аудиокасетите ознаменува истинско постижение, когато на пазара излезе уокменът и предизвика същински фурор.

За първи път меломаните имаха възможност да „носят любимата си музика“ в джоба. Уокменът даваше възможност да слушате една аудиокасета със слушалки, докато самото устройство беше достатъчно компактно, за да се побере в джоба или чантата. Предпочитаната музика правеше компания на всеки, докато пътува, докато се разхожда или спортува. Съвсем естествено, краят на аудиокасетите предопредели съдбата на уокмена, но, въпреки това, си остава един сантиментален спомен.

Грамофонът и плочите

retro vinyls

И докато сме още на музикална вълна, си струва да споменем и този уред. Грамофон беше възможно да се срещне у много домакинства, а винилите с колекционерска стойност бяха истински хит и находка сред почитателите на музиката.

Големите тежки грамофони придаваха сантименталност и естетика на помещението; дрезгавият звук, излизащ от стържещата по плочата игла, бе едновременно и шик, и специфичен.

Абонаментът за периодика

Не, че все още не се срещат хора, които да са страстни колекционери на определени броеве и издания, но, като цяло, това хоби е присъщо за поотминалите години.

Преди ерата на интернет, беше широкозастъпена дейност събирането на определени издания. Всеки любител на периодиката беше снабден с месечен или годишен абонамент, който ми осигуряваше да получава любимите си вестник или списание директно в пощенската кутия. Макар и не напълно преустановена, тази практика днес има далеч по-малко поддръжници. А няма причина за това, тъй като има особена романтика в това трепетно да очакваш пощальона.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Германска банка стартира отдел за цифрови активи за предлагане на продукти за попечителство

Немската банка solarisBank скача в крипто пространството за попечителство. Чрез дъщерно дружество, наречено Solaris Digital Assets, базираната в Берлин банка ще предложи продукт за пазене с бели етикети, съобщи компанията наскоро. Стартъпът за финансови технологии получи германски банков лиценз през 2016 г. и оттогава предлага на банките без банкови услуги предлагане на финансови […]