Съвети от Raya Toys при подготовка за раждане

Administrator
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second
Съвети от Raya Toys при подготовка за раждане

Когато сте в очакване на бебе, винаги има вероятност то да се появи по-рано от предвиденото. Ето защо, трябва да приготвите багажа за болницата по-рано, в края на осмия или в началото на деветия месец от бременността. 

Какво да включите в списъка за раждане

Болниците предоставят свой списък за бъдещите майки, като повечето от тях осигуряват всичко необходимо. Все пак, добре е да знаете какво ще ви е нужно:

Raya Toys
  1. За бебето 

Ако ви се наложи да носите нещо по списък със себе си, в зависимост от избраната болница, то на повечето места изискват по един пакет памперси за новородено и мокри кърпички за родилна зала. Ще ви трябват и такива, които да бъдат с вас в стаята в болницата, както и дрехи за преобличане, ръкавички против драскане и залъгалка.

  1. За кърмене 

Ако сте решили да кърмите, включете в списъка за болницата и един специален сутиен. Той има способността да държи гърдите и млечните канали изправени. Понякога бебетата не успяват да засучат добре от първия път и се налага използването на помпа за кърма. Вие решавате дали да бъде механична или електрическа. Някои болници предоставят помпи, затова предварително попитайте за такава опция. От онлайн магазина на Рая Тойс предлагат още полезни продукти и стоки за кърмачки – подложки и подплънки за успокояване на гърдите, специални кърпички за почистване и др.

  1. Лични принадлежности 

Пригответе си няколко нощници за болницата, най-добре да бъдат удобни за кърмене. Добавете към списъка халат и една-две кърпи за ежедневния тоалет, както и удобни чехли или джапанки. Снабдете се с еднократни бикини или следродилни превръзки. Не забравяйте в списъка да отметнете несесера с тоалетни принадлежности. Не е необходимо да слагате дрехи в багажа за болницата, освен една връхна за всеки случай. Облеклото за изписване могат да ви донесат в деня на събитието.

Включете в списъка необходимите документи – лична карта, всички изследвания, правени по време на бременността, документ за кръвна група и резус фактор и всичко, с което разполагате от наблюдаващия ви гинеколог. Ще ви трябва и акт за граждански брак или нотариално заверена декларация от бащата за припознаване на детето, която в болниците предлагат да издадат срещу допълнително заплащане. 

Какво още да вземете в болницата

Хубаво е да имате няколко бутилки вода и тъмен шоколад под ръка, както и сок от ябълка за родилки с цезарово сечение. Ядките помагат за стимулиране на кърмата.  Ако ще се почувствате по-добре, вземете си и любима музика или четиво, макар че едва ли ще ви остане време за тях. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Versace Blue Jeans и Versace Red Jeans - ароматната винтидж двойка с младежки ентусиазъм

1994 година е белязана от появата на емблематичната серия дънки Gianni Versace Jeans Couture. Те са придружени и от специално разработени парфюми, първият от които е Versace Blue Jeans. За младежите, последователи на гръндж и хип-хоп културата е въпрос на престиж да притежават сините дънки и емблематичния парфюм на Versace. […]
Versace Blue Jeans и Versace Red Jeans