Защо е важно да изберете правилните стелажи за вашия склад

Administrator
0 0
Read Time:3 Minute, 0 Second

В последните две години се наблюдава изключителен подем на електронната търговия, а очакванията са именно тя да се превърне в двигател на икономиката в бъдеще. Това от своя страна води до все по- голяма необходимост от складови и логистични площи, които да поемат необходимата стока.

Създаването на склад обаче съвсем не е лесна задача. За да върви работният процес без пречки, е много важно тук всичко да бъде правилно и добре организирано. Така не само стоката ще бъде лесно намирана и логистиката няма да се спира, но и ще се осигури безопасността на служителите. В основата на всичко това стоят стелажните системи.

Има толкова много различни стилове и опции на стелажи, от които може да се избира, затова е важно да се избере най-подходящата опция според типа бизнес и нуждите.

Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид и които ще помогнат да стесните избора си, а на https://www.motokarbg.com/blog/27-vidovete-stelaji-predlagani-ot-nas   може да разгледате различни опции.

Като начало, отговорете на няколко основни въпроса.

Какви предмети ще съхранявате?

Какви са изискванията за продуктовия поток?

Ще трябва ли да използвате превозно средство като мотокар?

Ще съхранявате ли палети?

В какъв тип среда ще се съхранява стоката?

Колко място е на разположение, включително надморска височина за съхранение на тези предмети?

Преди да вземете решение за системата от стелажи, която е подходяща за вас, мислете, че идеята й е да повиши както вашата производителност, така и ефективността.

Например можете да използвате стелажна система, която заема само част от склада, или такава, която да използва цялата площ.

Ето на какви фактори да обърнете внимание

Плътност на съхранение

Първият фактор, който е добре да разгледате, е как съхранението в дълбочина може наистина да помогне за оползотворяването на обема площ във вашия склад. Някои примери за системи за съхранение включват задвижващи се стелажи, изтласкващи стелажи и поток на палети.

Профил на стоката

Според вида стока, която се предлага, най-вероятно и самият процес на поръчка е различен. Какво се избира – малки стоки, калъфи, палети? Колко чести са поръчките? С какъв обем?

Анализирайте списъка с продукти, които вашата компания предлага. Класифицирайте ги според плътността, теглото, честотата на доставка и срока на годност.

Имайте предвид, че задвижващите стелажни системи са идеални за съхранение на насипни предмети, но не са подходящи за предмети с висока селективност.

Палетните стелажи, от друга страна, са идеални за съхранение на голям инвентар от различни продукти в малки количества.

От друга страна Drive-in стелажи са идеални за хладилни складове, хладилни и замразяващи, които трябва да се възползват максимално от пространството, предназначено за съхранение на техните продукти при контролирани температури.

Достъп с мотокар

Според вида на стоката, трябва да имате предвид, ако в склада се използва мотокар. Стелажите трябва да бъдат така конструирани, че са има лесен достъп до тях и с машина, без да се налагат маневри.

Бюджет

Всеки има бюджет, който трябва да спазва и складът не е изключение. Едно от най-важните съображения при избора на стелаж е колко ще струва. Имайте предвид, че разходите ще бъдат разделени на три области: система за съхранение, дизайн и инсталация. Може да е изкушаващо да се спрете на евтини продукти, за да спестите пари, но трябва да се запитате дали си заслужава да жертвате качеството.

Адаптивност

Тъй като бизнесът се разраства, нуждите от съхранение се очаква да растат  заедно с него. Една  компания може да произвежда нови артикули или да реши да продава нови продукти. Ето защо избраните стелажи трябва да могат да се адаптират към промените, за да се съобразят с каквито и да е неща, които ще се случат в бъдеще.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Приложения на оградните мрежи

Защитата и търсенето на сигурност е нещо като инстинкт в човека. Грижата за здравето, живота,  дома, за собствеността, за семейството или обществото е вкоренена в същността на човешкото съществувание от древни времена. Неслучайно през хилядолетната история на човечеството са се строели стени, крепости, копаели са се окопи, създавани са какви […]