Как да постигнем душевен мир и вътрешен баланс

denitsa

Замисляли ли сте се колко пъти сте се съгласявали на нещо, докато вътрешно интуицията ви е крещяла, че то не е за вас? Създаването на личен дискомфорт по този начин е сигурен убиец на вътрешния мир.

0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Всеки знае, че пътят към истинското щастие неминуемо преминава през множество препятствия и пречки. Така човек е способен да оцени постигнатото накрая – чрез спомените за трудностите, през които е преминал, всеки от нас придава в пъти повече важност на успехите си в последствие.


А кой именно е успехът, който е един от най-трудните за постигане? Това несъмнено е вътрешният мир – в свят, в който ежедневно биваме заливани от задължения, проблеми, изисквания, завишени очаквания и несгоди от всякакво естество, действително това да заспиваме с лекота нощем се оказва все по-трудна и непосилна задача за мнозина. А всъщност липсата на душевен баланс е предпоставка за невъзможността да се радваме на останалите неща от ежедневието ни.

Но как се постига той? Защо е толкова трудно да достигнем до състоянието, в което с лекота да преминаваме през трудностите и да се чувстваме наистина добре в кожата си?

soul searching

Днес ви предлагаме няколко съвета, върху които да помислите – тези простички трикове доказано ще ви доближат до така жадувания душевен мир и значително ще завишат шансовете ви относно това да се почувствате наистина щастливи.

Научете се да казвате „Не“

Замисляли ли сте се колко пъти сте се съгласявали на нещо, докато вътрешно интуицията ви е крещяла, че то не е за вас? Създаването на личен дискомфорт по този начин е сигурен убиец на вътрешния мир. Приоритизирайте предложенията и офертите, които получавате, и приемайте само онези, които наистина кореспондират с вътрешните ви убеждения и нагласи. Не се подлагайте на ситуации, в които бихте се чувствали не на място, само заради неудобството от това да откажете. Прекаленото сервилно отношение към околните в един момент ще се стовари като бреме на плещите ви – ще се чувствате безкрайно неудовлетворени и ще имате усещането, че пропилявате времето си. От друга страна, рискувате да бъдете взети за даденост с лекота от околните – ако сте винаги съгласни, то това ви прави винаги на разположение и така губите индивидуалността си в очите на хората.

Отделяйте време за себе си

Може и да ви звучи логично, но ще се изненадате да разберете, че изключително голям процент от хората са склонни да жертват от личното си свободно време, за да са на разположение на другите. Това определено ви прави добър приятел, партньор или член на семейството, но рискувате, в един момент, да се пренатоварите прекалено, а това би разрушило душевния ви баланс. Затова, периодично, си дарявайте време само за вас – отпуснете се и се отдайте на дейностите, които ви доставят истинско удоволствие. Това е гарантиран начин да постигнете така жадуването вътрешно удовлетворение.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Радев: Трябва да горим собствените си боклуци, а не да внасяме отвън

Президентът Румен Радев поиска строг контрол при горенето на отпадъци. Според държавния глава страната ни трябва да изгаря само собствените си боклуци, а не да внася и отвън. А това, което се случва в ТЕЦ „Бобов дол”, очевидно вреди на здравето на хората. „Всяка една индустрия, всяко едно производство трябва първо да отговаря на […]