Британският кралски протокол и причудливи клаузи в него

denitsa

Вижте някои от най-причудливите клаузи в протокола на кралското семейство.

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Британското кралско семейство се ползва с особенo добри нагласи към членовете си. Милиони хора по света живо се интересуват от ежедневието на кралските особи. Всяко тяхно действие предизвиква интерес и се следи от многобройни зрители.


Животът и битието на членовете на кралското семейство, обаче, изобилства от безкрайни мероприятия, задължения и действия по актуалния кралски протокол. Вие знаехте ли, че не е прието на кралицата да се поднасят цветя?

Вижте някои от най-причудливите клаузи в протокола на кралското семейство.

Позицията в седнало положение

Дамите от кралското семейство трябва особено много да внимават, когато са седнали, за да не нарушат общоприетите правила.

Кръстосването на краката например не се ползва с особено одобрение. Правилният седеж включва кръстосване на глезените, а не на коленете. Тази поза се счита за особено почтена и присъща за една истинска дама.

Настаняване на кралското семейство

Когато членовете на семейството удостояват някакво събитие с височайшето си присъствие, трябва да се следва определен ред, в който те да заемат отредените им места.

По правило, редът на сядане следва реда на наследниците на короната. Първа, разбира се, е Кралица Елизабет II, следвана от принц Филип в качеството си на неин съпруг. След това местата си заемат принц Чарлз и Камила, тъй като Чарлз е следващият наследник на трона. По този образец биват настанявани и останалите членове на семейството.

Облеклото следва да е семпло и обрано

clothing

Както подобава на една кралска особа, облеклото, което тя избира да подбере за специален повод, следва да бъде с вкус и семпло. Не се толерират разголените шикозни облекла. За дамите задължителен аксесоар е шапката – често женската част от кралското семейство могат да бъдат забелязани с красиви шапки

Протокол при храненето

Знаете ли, че гостите на кралицата се ръководят по нея, що се отнася до времето за хранене?

Гостите на Елизабет II биха нарушили протокола, ако започнат да се хранят, преди самата тя да е започнала. Същото важи и за края на вечерята – в мига, в който кралицата спре да се храни, това е ясен сигнал, че същото се очаква да направят и гостите й.

Придържайте се към ръкостискане

handshake

Когато кралските особи посрещат важните си гости или те самите биват посрещани, допустимо е само ръкостискането като акт на поздрав. Недопустими са прегръдките в знак на гостоприемство. Колкото и да се радват да се видят, членовете на кралското семейство си позволяват да изразят щастието и приемствеността си само чрез ръкостискане и широка усмивка.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Как да постигнем душевен мир и вътрешен баланс

Замисляли ли сте се колко пъти сте се съгласявали на нещо, докато вътрешно интуицията ви е крещяла, че то не е за вас? Създаването на личен дискомфорт по този начин е сигурен убиец на вътрешния мир.
meditation