Азиатската кухня – тайната на младостта и дълголетието

Administrator
0 0
Read Time:3 Minute, 4 Second

Замисляли ли сте се по следните въпроси: „Защо има толкова малко дебели хора сред азиатците?“ и „Защо, когато стигнете до Изтока, първото нещо, което ви хваща око, е огромен брой слаби, подвижни и абсолютно весели хора?“ Каква е тайната на това явление? Може би цялата работа е в специалният климат, или в географско местоположение, или в генетика и физиология? Въобще не.

Самите азиатци смятат, че тайната на тяхната младост, добро здраве и слаба фигура е в азиатската кухня. Именно комбинацията от правилно хранене и много подвижен начин на живот позволява да бъдат дълголетни (например, Китай има най-голям брой хора на земята, чиято възраст надхвърля 100 години), изглеждат много по-млади от биологичната си възраст и имат стройна фигура.

Никой няма да оспори факта, че здравословната храна трябва да бъде вкусна, безвредна, да доставя удоволствие. И така, именно азиатското готвене дава уроците за изцеление и подмладяване на организма чрез храната.

Например, погледнете японските жени, техните стройни изваяни фигури, подобни на грациозните фигурки от слонова кост. В края на краищата е напълно невъзможно да се определи възрастта им, толкова е неопределена.

Тайната на азиатската кухня е и в това, че считайки себе си за талантливи готвачи, азиатците наричат ​​себе си лечители, тъй като предпочитат да се лекуват с храна, а не с лекарства. И това има свое рационално зърно, азиатските ястия са не само вкусни и оригинални, но и полезни: в рецептите в продължение на много векове са използвани много билки и подправки, които традиционно се смятат за лечебни в ориенталската медицина.

В наши дни, когато здравословният начин на живот все повече се свързва с благополучието и израстването в кариерата, азиатската кухня набира фенове и последователи в различни страни по света.

Подобно на гъбите след дъжд, ресторантите растат с традиционна ориенталска кухня в Европа, Америка, Африка и страната ни не е изключение. Много азиатски готвачи работят в най-добрите модни ресторанти и хотели в света.

И това не е изненадващо, защото азиатската кухня отдавна е свързана с правилно балансирана диета. Не е тайна, че почти всички диетолози единодушно съветват да се намали приема на животински мазнини и храни, съдържащи холестерол, захар и сол. Те съветват да се даде предпочитание на тези продукти, които традиционно са били и са в основата на азиатската кухня: ориз, риба и многобройни морски дарове, зеленчуци и соя. И е много правилно. Погледнете азиатските жени, те практически не консумират месо, като се има предвид, че е пълно с холестерол и мазнини. Но тяхното меню е богато на зърнени храни, билки, зеленчуци и плодове, които са много богати на фибри. Имайки ниско съдържание на калории, именно тези продукти осигуряват необходимото насищане. Оттук и поразителният външен вид на източните жени. В комбинация с редовна физическа активност, азиатската кухня придава великолепен тен, абсолютно гладка кожа, стройност и в резултат на това жизнерадост и увереност в себе си и своята привлекателност.

Ако искате да сте толкова стройни, колкото японските жени, да живеете дълго, като китайците, да имате отлично здраве, отличен външен вид и огромен запас от енергия, да постигнете кариера или просто да подобрите живота си, тогава азиатската кухня е за вас. Дори и да имате проблеми с подбора на ориенталски продукти или подправки, не се отказвайте от възможността да опитате тези екзотични ястия. След като свържете кулинарната си изобретателност, използвайте импровизация. Не се страхувайте да варирате и експериментирате в кухнята. И не бива да се съобразявате, тъй като много европейци смятат, че азиатската кухня е твърде сложна или недостъпна за нас поради липсата на някои компоненти. Напротив, много ястия ще бъдат още по-изискани и по-вкусни, ако използвате нашите продукти и подправки. Или просто си поръчайте доставка на азиатска кухня, приготвена от специалисти.

Основното е лечебната концепция на самата азиатска кухня.

Добър апетит!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Избрахме кухни по поръчка, за да се насладим максимално на интериора у дома

Характерно за новодомците е трепетното очакване, което ги обзема, към пристъпването на може би най-приятната част от това да се сдобиеш с ново жилището – обзавеждането и впускането в необятния свят на интериорния дизайн. Приканваме ви днес да се присъедините към нас – нека се запознаем по-отблизо с множеството ползи […]