Няколко храни, които ще направят чудеса с имунната ви система

denitsa

Ядките са превъзходен източник на жизненонеобходими витамини и минерали за организма.

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Изтощената имунна система е почти сигурен белег, че здравословното ви състояние ще претърпи промяна, и то, за съжаление, съвсем не положителна.


Във времето от годината, когато изобилства от вируси и бактерии, е от особено голямо значение да вземем нужните мерки от рано. Правилните профилактика и грижа биха оказали голямо значение в дългосрочен аспект. Вижте кои са храните, чиято консумация чувствително повишава защитните сили на организма и ще ви помогнат в борбата срещу болестите.

Сладки картофи

Тези зеленчуци изобилстват от витамин А и бета-каротин. И двата компонента благоприятстват засилването на имунната система. Отразяват се и много положително на очното здраве. Включете ги в менюто си, за да извлечете максимума за организма си от тази суперхрана.

Нар

Червеният плод е чудно средство за превенция на ракови заболявания. Приносът му към засилването на защитните бариери на организма е доказан. Хапвайте от плода често или, ако предпочитате, го консумирайте под формата на сок. Какъвто и вариант за хранене да предпочетете, ефектите от червените плодове няма да закъснеят.

Орехи

walnuts

Ядките са превъзходен източник на жизненонеобходими витамини и минерали за организма. Съдържат много магнезий, манган и цинк и подсилват имунната система изключително много. А ако желаете наистина да се възползвате от ползите на орехите, ги комбинирайте с мед. Това би била истинска витаминозна бомба за тялото и ума ви, тъй като орехите се грижат изключително и за мозъчната дейност.

Карфиол

Карфиолът е изключително богат на витамин С и фибри. Той способства храносмилането и действа много благоприятно на имунната система. Не го изключвайте от хранителния си режим и съвсем скоро ще разберете защо го определят като наистина полезна и ценна храна.

Лук и чесън

Лукът и чесънът имат силно противовъзпалително действие. В сезона на грипа и настинките консумацията им преборва вирусите и помага на тялото ви да се възстанови далеч по-бързо, в случай, че сте се разболели. Вършат чудеса и в превенцията – не чакайте грипът да ви повали, а включете лука и чесъна в менюто си още от сега.

Червени чушки

red peppers

Тези зеленчуци съдържат толкова много микроелементи като протеини, витамини, минерали и „добри въглехидрати“, че действително могат да се класифицират като суперхрана. Съдържат наистина големи количества витамин С и са нискокалориини. Бихте могли да ги похапвате печени, на салата или като добавка към други ястия. Разбира се, максимална полза от този зеленчук бихте могли да извлечете, ако го консумирате суров, но и като компонент от основното ястие ще свърши чудеса с имунната ви система.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

4 предмета от близкото минало, които вече не се използват

Едва до преди няколко години светът изглеждаше различно. Темповете на развитие с навлизането на дигиталната ера са толкова бързи, че често модите и тенденциите се сменят така, че, докато се ориентираме, вече търпят промяна. Спомняте ли си за времето преди бума на технологиите и интернета? Тогава, когато информацията не беше […]
retro time