Хиляди нарушения след проверки на камиони и автобуси

Administrator
0 0
Read Time:55 Second


Предвидени са четири акции срещу тежкотоварни автомобили
 и автобуси по линия на ROADPOL, като проверките са с превантивна функция, тъй като този тип превозни средства са едни от високорисковите за пътната безопасност. Акцията е обхванала цялата страна. Това стана ясно от брифинг на ГД „Национална полиция“.

Първата е приключила миналата седмица – проверени са над 8600 камиона, а констатираните нарушения надвишават 3200. 40 от тях са спрени от движение. За превишена скорост са санкционирани 1012, за нередовни документи – 502, без колан са били наказани 242, а за техническа неизправност – 160 са хванати.

91 от водачите, които са били спрени, са били в нетрезво в състояние. Двама от тях дори са употребили алкохол, стана ясно още от брифинга.

Проверените автобуси са 2125. 436 са общия брой констатирани нарушения. 72 от тях са се движели с превишена скорост. Без колани са наказани 40. Двама са хванати в нетрезво състояние, като не са били допуснати да шофират, тъй като са били проверени преди това.

По линия на ROADPOL предвидени четири акции. Тази е първата, а другите ще бъдат разпределени в следващите тримесечия.

Източник: Dariknews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Коронавирус: "Тук е спешно, не правим такива тестове"

Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам да отида да се изследвам за короната… Отивам първо в Окръжна – там ми казват „тук е спешно, не правим такива тестове“, а къде да отида ги питам аз, а те „ами не знаем… ей тук отсреща има лаборатория питайте […]